Monday, December 5, 2011

My Mr Dear B'day..

Alhmdulillah 29/11/11 br2 nih Mr Dear aku genap 27 thn..Plan nya aku nak clbrte on the day smer2 ngn dier tp xpe la fmly dier dh der pln tuk dier..Tapi ktorg dah pn ala2 clbrte 1 day b4 the day..Kira ok la 2 kan..Per pn yg pasti aku rs hepi sgt kos this year n this time aku diberi peluang tuk berada b'smer dier tuk clbrte bday dier..Last yr aku juz mampu wish jer dlm msg..

So xcted 4 u dear..Alhmdulillah doa 2 be 2gether with u, nak hepi kan u setelah per yg u lalui b4 nih n share ssh sng b'smer dh pun t'makbul..Juz sedang saba menanti doa n hrpn seterusnya turut t'makbul n menjadi kenyataan tuk kter terus dan terus idup bahagia b'smer dlm sebuah ikatan yg sah..Kekal Bahagia Dunia Akhirat..Aminnn..

Sesungguhnya akan ku nantikan saat dan tika itu..Thanx 4 everything B..

Luv u so muchhh..Mmuahhhhh..

Cuti Hujung Tahun....

Wahh ms yg mmg d'tgu2 iaitu cuti skola ujung thn..Setelah penat berjuang sepanjang thn 2011 ini, (penat la sgt..ngee..) akhir nyer cuti pn tber.. Best nyer!!Pejam celik pejam celik dh s'thn pn aku slmt mengajar n b'gelar guru..uish sggh x ku sangka..Well Done woman!!n Alhmdulillah juga aku n mmbr2 lain yg smer badge ngn aku dh pun slmt g intebiu n dh slmt gk d'sah kn lantikan..Now ngah tgu tuk g induksi jer..Next yr kot..

Cuti skola kali nih aku kene duty jg SPM kt skola Pdn Jaya..Nsib dokek yo..huhu..Rzky aku la 2.. Walaupun kene duty time org lain duk b'cuti tp xpe ler kos jadual duty aku pn relek2 jer..Cam kje main2 pun der tp kalo time duty paper yg lmer hours nyer,letihhhh 2..Ngantuk + busan..huhu..Per pun nsib suda mau settle duty ku..Last 8/12 nih..2 pn kul 2-3.15 jer..ngee..

Cuti nih xde per plan yg spesel sgt pn..Just byk spent time ngn Mr Dear n fmly aku jer..Tapi nak kene stat gk nih planning bhn2 tuk ngaja nxt yr..Yer la dh msuk 2nd yr kn,kene la der improvemnt..Hopefully everything akan bertambah baik..n kalo d'izinkan Nya juga next yr plan cm nk samb stdy 2gether2 ngn Mr Dear..Aminnn mudah mudahan..

Thursday, June 2, 2011

Wahh Bulan Jun sudaaa!!

Bismillahhirrahmanirrahim..lama nyer x jengok blog aku nih..nsib wujud gik..hua3x..Last aku update Dec 2010..Now dah June 2011..ngee..

Banyak sgt cerita sampaikan x tau nak cerita apa..huhu..Myb antaranya : 17 Feb hari tuh genap Naurah setahun..n der wat celebration sket..then cuti skola bln 3 hari 2 (1 week jer) g had fun sambil released tension kat genting dgn dia..wahh siapakah dia?jeng3x..tapi per pun mmg sgt sonok..Tenkiu dear..muahhhh!!Baru2 nih plak attending majlis nikah 1 of my close fren kt poli dlu.. Ajim n Fit @ gombak..Fit 2 pun junior ktorg..alhmdulillah finally b'akhir dgn 1 ikatan yg sah.. gud3x..Then ahad pulak ke Bt Pahat b'konvoi dgn dak Maslin (meet kt hentian Bemban) g wedding dak Piza mentel..huhu..Nasib gak dier wat kt Bt Pahat..dekat la sket than JB kn..tp kalo JB leh g jln2 skali..huhu..Both event aku g ngn dia..Thanx again kos sudi teman..ngee..

Now sedang menikmati cuti skola selama 2 minggu..xde plan ke mana pun memandangkan minggu pertama der kelas tambahan form 3 & 5..Tuition pun still proceed n yg paling penting exam paper stdnts duk menanti untuk dihabiskan menanda..aduyai..mmg bercinta ler..emm.. Next week nak plan jugak g mana2 sebelum menyambung perjuangan pas bukak skola nnti.. huhu..dia pun dah apply cuti..yeyyyy best3x..

Thursday, December 23, 2010

Lama gler x jumper....

Petang smlm pas lik dr skola aku terus b'gegas lik umh kasik Bubu makan,mandi2 then b'siap tuk kuar..Nak d'jadikan cter plak smlm aku cam quit bz so lik cam lewat sket..Biase dlm kul 2 aku dah lik tapi smlm dalam kul 3 ker 3 lebey camtu la ru aku lik..Dah la jnji nak kuar ngn Shidi (kekasih gelap ku)hua3x..Nasib baik gak dier sesat smlm so cam xde la lmer sgt dier tgu aku..Ktorg jnji jumper kat Jusco Setiawangsa..Dier slmt sampai around kul 3.45 then dlm 4.30 kot ru aku sampai..ngee..Ok la 2 kan..ahaksz..

Shidi nih mmbr time aku form 6 dlu..Sempat la aku masuk form 6 jap b4 dpt offer Poli..Agak neves gak sbnr nyer nak jumper sbb seyes nyer dah lmer gler ktorg x jumper..yer la last jumper time aku sem 1 poli dlu kot..Kuar ramai2 g Mid Valley..Time tuh 2002..n Now p'hujung 2010..Dalam 8 tahun ktorg x jumper..Then ktorg lost cntct..Sekian lmer aku try tuk men detect dier tp at last thn nih ru jumper..Nsib la der FB..Kalo x,mmg x jumper kot..aduyai..So that's y la ktorg cam agak neves nak jumper smlm..Yer la b4 nih juz dlm msg n YM jer..Nih nak face 2 face lak..ngee..Tapi muler2 jer kot then lmer2 ok jer..huhu..

Xde la lmer sgt pun ktorg jumper kos dier der hal pas 2..Ktorg juz lepak2 mkn jer then pas maghrib dlm kul 8 cam 2 ktorg pun cau..Per pn best la kos dpt jumper mmbr lmer lik kan setelah sekian lmer x jumper..cheh ala2 jejak kasih lak..ngee..Dier pun dah byk berubah..Bukan berubah dr segi per laa..Fizikal smer jer..Maintain kurus,tinggi n smart..wahh..Perasan lak kang dier nnti..ahaksz..Aku kater dier dah berubah sbb dier dah pandai sembang..Kalo dlu malu ya amat..Xde makne nyer nak sembang beria2 cam semalam nak2 b'2..ish3x..Tapi skunk tdk lagik yer..Dah banyak jer sembang nyer..Yer la dah besa n + dah kje kan..Dah byk b'gaul ngn org.. huhu..Gud job my fren..Hope pasni dah x lost cntct laa..Do keep in touch plzzzz..

Anyway thanx 4 da luvly kenny rogers beb..yummy!!!!muahhhh....


Sunday, December 19, 2010

Lin Datang Lepak Umh Aku....

6 ari 5 mlm lin dtg lepak tdo umh aku..slase-pg td (ahd 19/12/2010)..sj dtg spent time ngn aku kn..wahh..asl nyer pln next week ru dier nk dtg lpk umh aku tp last2 t'pakse lak tkr pln sbb sok b'samaan 20/12 aku dh kene stat g skola..huhu..time lin lpk cni ari2 kot kuar..slase ptg dier ru smp umh aku so x kuar la kn..juz kuar g amik dier kt LRT Cempaka jer..ngee..rabu siang g layan Ngangkung 2gether2 ngn Daus..asal nyer nk tgk Narnia tp cm full lak so lyn kn jer ler cter per pn..ptg g pasar malam n mlm nyer 2 plak kuar skali gik g tgk wyg ngn Lin..nk tgk Narnia pn pnuh gk so tgk ler Aku x Bodo..emm not bad gk cter nyer 2..sesuai tuk tontonan cikgu2 n parentz..gud3x..k,khamis plak kami ke Sogo n jumaat pg aku tulun bwk Lin g UPC kos dier nk g claim dier nyer scroll dploma..dier kn x g convo ri 2..information tmbhn: 4 da 1st time kami g UPC tuk tempoh yg sgt s'kjp..smp dlm kul 10 lebey then dlm kul 11 kot dh grk lik KL lik..nk g mkn cm awl gik n cm kenyg gik so nk ke mn gik kn so lik jer la KL..ahaksz..smp Kl g lpk mkn jp kt Jusco Setiawangsa pas 2 jln2 jp then lik umh..mlm nyer plak bwk Lin g downtown Cheras.. xleh nk lpk lmer sgt kos ujn..emm sok nyer sabtu siang seharian lpk umh jer..mmg aku cm mls nk kuar kos ari2 dh kuar kn..duit pn dh makin menipis.. ngee..sian Lin sure kebosanan duk umh jer ekk..huhu..tp mlm nyer 2 skali gik ktorg g downtown..hua3x..2 pn der gik brg yg d'bli oleh si Lin nih..mmg soping sakan sggh la mmbr aku yg sorg nih..ish3x..

pagi td Lin pulang suda ke kg halaman nyer..bus dier kul 10.30 pg..aku anta kt LRT Cempaka jer dlm kul 9.30..papepn had a such great time with my dearie fren..thanx 4 coming beb..insyaAllah der rzky nnti kter lpk2 gik yer..lek lok lik sabah nnti..keep in touch ok..daa..muahhh....

Sunday, June 20, 2010

Posting..Posting ohh Posting..

Skunk nih aku n mmbr2 DPLI yg lain dh slmt pn menyetel kn kami punyer prktkl ujung bln 5 ri 2, n result sem 2 b'serta result prktkl pn dh slmt dpt..So skunk adalah saat n ketika tuk kami b'honeymoon puas2 smntre m'nunggu panggilan lapor dri..Menurut FB KPM,d'jangke dlm ujung bln 6 nih kami leh muler check sal posting..s'jauh mn kbnrn nyer,wallahualam..Tp arap2 nyer btul laa..Letih gk lmer2 duk umh nih..Dgn duit yg semakin menipis..Isau ler plak..Saving tuk Yob ngn Bband der la dlm tuk 2 bln jer lagik kot..Dgn road tax gik suda mau kong bln 7 nih..aduyai.. Dugaan3x..Ya Allah smoge aku & kwn2 akn trz kuat dan kuat dlm m'jalani hari2 yg m'dtg..& smoga juga akn d'permudahkn urusan serta d'percepatkan proses penempatan kami ini..Aminnn..

Sunday, April 18, 2010

bad..bad day + weeknd....

aku pn x sure mn slap nyer..yg pasti mggu nih merupakan weeknd yg paling sgt x best bg aku..per yg aku pln n arap kn lgsg x m'jd..yer2 aku tgu weeknd nih tp nih la weeknd yg paling ampeh ruper nyer..malang sggh tber2 aku rs..s'sggh nyer aku x saba nk biar nyer cpt b'lalu n nsib sok dh senin pn..biase nyer mls jer nk hadapi ari senin tp kali nih aku x ksh..gik pn sok aku anta dak oki g game kt stadium duta so leh ler rht ngaja jp..n bley gk stop jp from pk bnd2 yg leh ilang kn mood aku..

papepn aku sgt benci pd keadaan ini n yg paling2 benci adalah pd mrk yg t'libat..nper laki nih x bis2 nyush kn aku..s'sggh nyer bp ramai lagik lelaki yg perlu aku knl n trz dan trz akn nyush kn idup aku!!dh lmer aku x t'jebak ngn keadaan cmne tp malang nyer aku t'jebak lagik..benci + busan + tensen+ letih n fed up..per yg patut aku wat pn aku x sure..aku patut lyn kn jer ker?let it go ker? atau xyh amik tau lgsg?tah laa..yg pasti end up nyer still akn nyush kn aku..don't u ever say sorry if u don't really mean it..juz hate 2 hear that word again..again n again..

tp yg pasti aku still epi 2 b myself kos per pn yg jd aku tau tuk cheer me up..w/pn myb x s'pnuh nyer tp s'kurang2 nyer aku ttp mampu t'snym n x ikt kn prsn n mood aku yg s'mmg nyer tgh down sgt2 nih..i know that i'm a strong woman..cayok3x..

really luv myself..